ÎNGRIJIREA SPRÂNCENELOR

Cum să îngrijim cel mai bine sprâncenele acasă?

Rareori realizăm pericolelele la care ne sunt expuse sprâncenele. Chiar și produsele de machiaj includ, de cele mai multe ori, substanțe cu potențial dunător, pot alipi și supraîncărca delicatele fire de păr, zi de zi.

Unii factori externi, nu neapărat asociați cu machiajul, au, de asemenea, un efect nociv asupra sprâncenelor. De exemplu, sprâncenele pot slăbi din cauza radiațiilor solare, ca rezultat al îmbătrânirii, din cauza poluării aerului sau condițiilor atmosferice nefavorabile (umiditate, vreme extrem de rece).

Un aspect interesant este că și stresul se dovedește a fi una dintre cele mai frecvente cauze a căderii sprâncenelor. Totuși, acestea se pot deteriora din cauza sesiunilor nereușite de conturare, care perturbă procesul de creștere a sprâncenelor.

  1. Alegeți produsele potrivite de machiaj. Acordați atenție ingredientelor. Produsele precum creioane, ceara și pomada rămân la nivelul sprâncenelor de-a lungul zilei, astfel încât at fi minunat să nu conțină substanțe alergenice, de astupare a porilor, iritante sau sintetice.
  2. Utilizați serurile de sprâncene. Sunt produsele esențiale din acest clasament. Nu uitați că substanțele nutritive din alimente pot fi insuficiente pentru repararea sau consolidarea firelor de păr din zona sprâncenelor. Aplicarea zilnică a unui ser de sprâncene este o metodă facilă de a hrăni, hidrata și îngriji sprâncenele. Un ser de calitate superioară poate chiar proteja sprâncenele împotriva deteriorării și stimula procesul de creștere pentru sprâncene mai voluminoase și mai frumoase.
  3. Îndepărtați delicat machiajul pentru a preveni deteriorarea. Alegerea apei micelare sau uleiului de curățare facială potrivit, care nu irită pielea, nu este singurul aspect important. Trebuie, de asemenea, să rețineți să îndepărtați machiajul într-un mod delicat, fără a freca arcurile sprâncenelor, prevenind astfel căderea sau ruperea firelor de păr.
  4. Nu vă temeți de conturarea sprâncenelor. Îngrijirea sprâncenelor nu vizează doar hrănirea. Aceasta presupune, de asemenea, conturarea corespunzătoare a sprâncenelor. Când sprâncenele dumneavoastră devin mai voluminoase și mai stufoase, trebuie să le oferiți forma corectă. Utilizați penseta, ceara sau pasta pe bază de zahăr. Conturarea sprâncenelor cu fire este, de asemenea, o metodă eficientă. Fiecare procedură funcționează dacă sunteți atente și nu pensați excesiv sprâncenele (recreșterea sprâncenelor se poate dovedi a fi dificilă).